Καλώς Ήλθατε!

Επιθυμία μου είναι να συγκεντρωθούν σε αυτό το ιστολόγιο ερασιτέχνες δημιουργοί, για να επιβεβαιώσουν την αλήθεια τους μες τη ζωή! Διότι οι τέχνες και ιδιαίτερα εκείνες που σχετίζονται με τη γραφή, είναι μια μορφή εξομολόγησης στον ίδιο σου τον Εαυτό!

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

28/2/20:

Έτσι πρέπει να είναι ο άνθρωπος! Να επιτρέπει σε αυτό που ονομάζουμε ψυχή να γαληνεύει. Στωικός απέναντι στη φύση, να κάθεται σε ένα παγκάκι δίπλα στη θάλασσα, με έναν Ήλιο από πάνω του, που έρχεται και φεύγει πίσω από τα βουνά γύρω του, διστακτικά, σαν μια επίμονη και επίπονη παρατεταμένη ανάμνηση, μιας άλλης ζωής! Και οι σκιές γύρω του από τα δέντρα, να παίρνουν την ιδιότητα ενός καλού φίλου που ξέρει να ακούει σιωπηλά χωρίς αντίδραση, χωρίς καμία αρνητική κριτική. Ο παφλασμός της θάλασσας να σε υπνωτίζει, δίχως να χρειαστεί να κλείσεις τα μάτια, και τα σπίτια να φαίνονται πολύ μικρά μακριά σου, να μοιάζουν σαν να μην έχουν ανθρώπους μέσα τους. Λίγα σύννεφα να κάνουν το ταξίδι τους, να παίρνουν μορφές, σχήματα γνώριμα, που θυμίζουν έργα του ανθρώπου, κι εσύ από κάτω, να χαζεύεις το μεγαλείο του γαλάζιου ουρανού, ακίνητος, απορροφημένος, με μάτια αφοσιωμένα στης φαντασίας σου την απύθμενη θάλασσα, όπως εκείνη που βρίσκεται μπροστά σου, άλλοτε σκοτεινή και μυστήρια, όταν τα σύννεφα περνούν από πάνω της, και άλλοτε γνώριμη σαν παλιά παιδική ανάμνηση, τότε που συνήθιζες να διασκεδάζεις στα ρηχά νερά της.
            Να ξέρεις πότε να φεύγεις από ένα τέτοιο τοπίο! Να ξέρεις πότε θα επιστρέψεις ξανά! Αυτή είναι η μόνη ευτυχία στη Ζωή μας! Η επιστροφή στην ομορφιά της στωικότητας, της συνετής απραγίας! Αρκετά θεοποιήσαμε την υπερβολική μας κούραση, της δώσαμε ηθική υπόσταση, και μια σημασία σχεδόν ακατάληπτη από τους λίγους, που τρομάζουν στην ανύπαρκτη σπουδαιότητα της, και προσπαθούν μάταια να αφυπνίσουν την ανθρωπότητα, που προτιμά να δέχεται μονάχα ότι γνωρίζει, ως μια και μόνη πραγματικότητα αυτού του κόσμου! Η πραγματικότητα είναι αυτή που της επιτρέπουμε να υπάρχει! Ευθύνη μεγάλη η ανεμελιά και η σιωπή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου